چگونه بیمه دانشجویی بگیریم؟!
دسته بندی : مقالات
به تازگی طی مذاکره سازمان تأمین اجتماعی و وزارت علوم، طرح بیمه دانشجویی تصویب شد که در آن تمام دانشجویان داخل کشور در هر مقطع تحصیلی که باشن، میتونن با پرداخت حق بیمه از خدمات بی نظیر تأمین اجتماعی استفاده کنن. در این مقاله کوتاه به تعریف بیمه دانشجویی و شرایط آن میپردازیم.
بیمه دانشجویی چیست؟
بیمه دانشجویی نوعی بیمه درمانی هست که به طور خاص برای دانشجویان طراحی شده مشاهده سوابق بیمه با کد ملی . این بیمه هزینه های پزشکی، از جمله ویزیت پزشک، اقامت در بیمارستان، داروهای تجویزی و سایر خدمات پزشکی رو پوشش میده. طرح های بیمه دانشجو معمولاً حق بیمه کمتری نسبت به طرح های بیمه درمانی سنتی دارن و همچنین ممکنه مزایای اضافی مثل مراقبت های بهداشت روانی و پوشش دندانی رو نیز ارائه بدن. ویژگی جالب این نوع بیمه اینه که دانشجویان با جمع کردن سوابق بیمه میتونن زودتر از سایر دیگران بازنشسته بشن.
این نوع بیمه در سایت تأمین اجتماعی در سه سطح ارائه میشه که دانشجویان میتونن به دلخواه خودشون یکی از این سه سطح رو انتخاب کنن.
- حق بیمه ۱۴ درصدی به همراه دو درصد اضافه توسط دولت پرداخت میشه. این بیمه شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی هستش.
- حق بیمه ۱۶ درصدی به همراه دو درصد اضافه توسط دولت پرداخت میشه. این بیمه شامل خدمات بازنشستگی، فوت قبل از بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی هستش.
- حق بیمه ۲۰ درصدی به همراه دو درصد اضافه توسط دولت پرداخت میشه. این بیمه شامل خدمات بازنشستگی، فوت قبل از بازنشستگی، فوت بعد از بازنشستگی و ازکارافتادگی هستش.
چگونه بیمه دانشجویی بگیریم؟
در صورتی که فرد در یکی از دانشگاه های کشور در حال تحصیل هست و کارت دانشجویی معتبری نیز داره، میتونه برای دریافت بیمه اقدام کنه. برای ثبت نام بیمه کافیه مراحل زیر رو دنبال کنید:
- در مرحله اول وارد سایت تأمین اجتماعی tamin.ir بشید. گزینه ورود به سامانه رو بزنید
- در این بخش از شما نام کاربری و گذرواژه میخواد. اگه قبلاً در سایت ثبت نام کردید، به آسونی میتونید با وارد کردن مشخصات گفته شده، وارد مرحله بعد بشید.
- روی گزینه بیمه شدگان که در قسمت بالای صفحه قرار داره، کلیک کنید.
- یک لیستی از خدمات تأمین اجتماعی رو میبینید. روی بیمه شدگان خاص-بیمه فراگیر خانواده ایرانی رو بزنید. بعد از اون روی گزینه انعقاد قراداد بیمه کلیک کنید.
- در این بخش صفحه ای مربوط به قرارداد بیمه مشاهده میکنید. برای ثبت باید دکمه مشاهده ضوابط و مقررات بزنید.
- بعد از اینکه قرارداد رو خوندید و اطلاعاتی در مورد بیمه پیدا کردید، گزینه موافقم رو بزنید.
- بعد از اون، قرارداد شما با سازمان تأمین اجتماعی وضع میشه. سپس حق بیمه انتخابی خود را پرداخت میکنید
شرایط بیمه دانشجویی
این نوع بیمه هم مثل سایر بیمه های تأمین اجتماعی دارای یک سری شرایط هست که فرد بایستی قبل از پرداخت حق بیمه، نکات زیر رو رعایت کنه:
- فرد باید در یکی از دانشگاه های کشور در حال تحصیل باشه.
- فرد باید کارت دانشجویی دارای تاریخ معتبر داشته باشه.
- اگه فرد در سنین کمتر از ۵۰ سال قرار داره، نیازی به سابقه بیمه نخواهد بود. به راحتی میتونه بیمه رو دریافت کنه.
- اگه فرد در سنین بالاتر از ۵۰ سال قرار داره، باید مدارک سابقه بیمه خود را به سازمان تأمین اجتماعی ارائه بده و مابه التفاوت حق بیمه رو بپردازه.
- فردی که پدر ۶۰ ساله و مادر ۵۵ ساله داره، میتونه آنها رو تحت پوشش بیمه قرار بده.
- خانمی که ازدواج کرده و دارای فرزند هستش، در صورت نداشتن بیمه میتونه فرزندان خود را تحت پوشش بیمه قرار بده.
- فرد در هر مقطع تحصیلی میتونه از این بیمه استفاده کنه.
- مجازی و یا حضوری بودن دانشگاه هیچ تأثیری رو نوع بیمه دانشجویی نداره.
مزایا و معایب بیمه دانشجویی
بیمه دانشجویی نوعی بیمه تأمین اجتماعی است که به طور خاص برای رفع نیازهای دانشجویان طراحی شده. از مزایای بیمه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقرون به صرفه: طرح های بیمه اغلب بسیار مقرون به صرفه تر از طرح های بیمه درمانی سنتی هستن. این گزینه ای عالی برای دانشجویانی هست که قادر به پرداخت حق بیمه های بالای مرتبط با طرح های بیمه درمانی سنتی نیستن.
- انعطاف پذیر: کلیه طرح های این نوع بیمه معمولاً انعطاف پذیرتر از طرح های بیمه درمانی سنتی هستند. این بدان معناست که دانشجویان میتونن حق بیمه ای رو انتخاب کنند که به بهترین وجه متناسب با نیاز و بودجه آنها باشه.
- پوشش جامع: طرح های این نوع بیمه اغلب پوشش جامعی رو برای هزینه های پزشکی از جمله ویزیت پزشک، بستری شدن در بیمارستان، داروهای تجویزی و سایر خدمات پزشکی ارائه میکنن. این بدان معنی است که دانشجویان میتونن مراقبت های مورد نیاز خود را بدون نگرانی در مورد هزینه درمان یا دارو دریافت کنن.
- مراقبت از سلامت روان: طرح این بیمه مزایای مراقبت از سلامت روان مانند جلسات مشاوره و درمان رو بدون هزینه اضافی برای دانشجو ارائه میده. این یک مزیت مهم برای دانشجویانی هست که ممکنه با مشکلات سلامت روانی دست و پنجه نرم کنن یا به کمک برای مدیریت استرس یا اضطراب مربوط به دانشگاه یا زندگی نیاز دارن.
از معایب این نوع بیمه میتوان به این نکته اشاره کرد که سوابق بیمه دانشجویی به هیچ عنوان به سوابق بیمه ای فرد اضافه نمیشه. به عنوان مثال اگه کسی در محل کارش ۵ سال سابقه بیمه داشته باشه. و بعد از اون دانشگاه قبول بشه و تحت پوشش بیمه مخصوص دانشجو قرار بگیره، سابقه بیمه ۵ سال گذشته به بیمه فعلی او اضافه نمیشه.
خلاصه مقاله
تمام دانشجویان کشور در هر مقطعی که هستن میتونن با مراجعه به سایت تأمین اجتماعی نسبت به دریافت بیمه دانشجویی خود اقدام کنن. این نوع بیمه علاوه بر مزایای کاهش هزینه های پزشکی و دارویی، سوابق بیمه برای بازنشستگی هم برای فرد تعریف میشه.