دسته بندی : اخبار پزشکی
زمانی که بدن زخم می شود و یا دچار آسیب و جراحتی می گردد، بدن سیستم ایمنی را برای مبارزه با عفونت تحریک می کند. مواد مغذی موجود در غذاها به بازسازی بافت های آسیب دیده کمک می نمایند و سیستم ایمنی را برای مبارزه با عوامل میکروبی تقویت می نمایند. رعایت یک برنامه غذایی صحیح و مناسب به شما در التیام هر چه سریعتر زخم و جراحت کمک می نماید.
روی:
دریافت به اندازه روی در سرعت بخشیدن به روند بهبود زخمها کمک میکند. گوشت گوساله، جگر و غذاهای دریایی، تخم آفتابگردان، بادام و کره بادام زمینی و … وجود دارد.
مایعات:
نوشیدن آب سبزیها و میوهها به همراه غذا یا در میانوعدهها میتواند به بهبود سریعتر زخمها کمک کند.
ویتامین A :
خوردن منابع غذایی حاوی ویتامین A به بهبود هر چه سریعتر زخمها کمک میکند. مانند سبزیهای برگ سبز تیره و حتی زرد رنگ مانند فلفل دلمهای رنگی و هویج
ویتامین C :
ویتامین C در روند بهبود سریعتر زخمها نقش موثری دارد. مواد غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع کلمها به خصوص بروکلی، فلفل دلمهای، گوجه فرنگی، انواع مرکبات از لیمو گرفته تا پرتقال و توتفرنگی هستند.
پروتئین:
یک رژیم غذایی پرپروتئین به ترمیم سریعتر بافتها و اندامهای آسیبدیده کمک میکند. کمبود پروتئین، بدن را مستعد ابتلا به انواع عفونتها خواهد کرد زیرا ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن در چنین شرایطی حتمی است.
لبنیات:
شیر و ماست به دلیل داشتن غلظت بالای پروتئین و ماده معدنی روی در درمان زخم ها موثرند.
عسل:
عسل حاوی انواع ویتامین و اسیدهای آمینه است و با کاهش التهاب، درد و تورم به درمان جراحت ها می آید. خواص ضدباکتریایی آن جلوی عفونت را می گیرد.
ویتامین K :
این ویتامین مانع از خونریزی شده و باعث فروکش کردن التهاب و ورم می شود و تأثیر زیادی در کاهش خون مردگی و کبودی پوست دارد.
اسید چرب امگا۳:
اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش التهاب نقش مهمی در افزایش سرعت بهبود زخم و جراحات دارد.
آهن:
کمبود آهن، بهبود زخم ها را کند می کند. خوراکی هایی از قبیل، سبزیجات برگدار، عدس، بوقلمون و …
می 18, 2016
مارس 10, 2019
جولای 20, 2019
ما را دنبال کنید