دسته بندی : اخبار پزشکی
انار از مهمترین میوههای فصل پاییز است که نام آن از کلمهای یونانی به معنای سیب با هستههای زیاد گرفته شده است و این میوه خواص غذایی و دارویی فراوانی دارد.
انار درخت کوچکی است که ارتفاع آن تا ۶ متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید. شاخه های آن کمی تیغ دار و برگ های آن متقابل، شفاف و ساده است. گل های انار درشت به رنگ قرمز اناری ولی بی بو است. میوه آن کروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ است.
ترکیبات انار:
این میوه غنی از ویتامین هایی چون B1، B2 و C و مواد معدنی مانند سدیم، فسفر، آهن، منیزیم و پتاسیم و ترکیبات قندی ساکارز، گلوکز، فروکتوز و همچنین اسیدهای مالیک و سیتریک است. آب، اسیدهای آلی و فیبر از مهمترین مواد موجود در انار است.این میوه حاوی و آنتی اکسیدان های مختلف می باشد. این میوه دارای پله تیرین، متیل پله تیرین، اپزو پله تیرین، فری دیلین، کالستفین، کریزانتمین، گراناتین B، اسیدبتولینیک، اسید اورسولیک، بتااستیواسترول، اسیدهای آلی، کربوهیدراتها، قندها، فلاونوئیدها، آنتوسیانین ها، پکتین، رزین، تانن ها و ویتامین ها میباشد.
خواص انار:
مصرف انار در کاهش کلسترول و کاهش خطر پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی موثر است این تأثیرات به دلیل ممانعت از تشکیل پلاک در دیواره ی عروق شده و جریان خونرسانی را به قلب بهبود میبخشد، همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در آن از لختهشدن خون جلوگیری میکند. در بیماری دیابت بهبود حساسیت به انسولین راهی برای کنترل بیماری است و انار دارای این خاصیت است.
خوردن انار در بارداری ممکن است خطر آسیب به جفت و نیز خطر آسیب مغزی کودک در حین زایمان بر اثر کمبود اکسیژن) را کاهش دهد. انار به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی، با رادیکال های آزاد که عامل اصلی پیری پوست هستند، مقابله می کند.
مصرف انار به حفظ وزن مناسب و کاهش آن کمک میکند. این میوه یک آنتیسرطان بهخصوص در سرطانهای پروستات و سینه است. همچنین مصرف آن به سلامت دندان، شستوشوی معده و سلامت قلب کمک میکند. مصرف انار برای درمان بیماریهایی نظیر استئو آرتریت، بیماری قلبی و حتی سرطان توصیه می شود. خون ساز است و خون را تصفیه می کند .
نوامبر 26, 2019
ژانویه 28, 2021
سپتامبر 18, 2019
ما را دنبال کنید