دسته بندی : اخبار پزشکی
گیاه شناسی:
ترب گیاهی است یکساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد. برگهای آن پهن، ناصاف، کرک دار و با بریدگیهای نامنظم می باشد. گلهای آن برنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که درانتهای شاخه ظاهر می شود.
بطور کلی دو نوع ترب وجود دارد:
۱ – ترب سیاه که معمولا در پائیز برداشت می شود.
۲ – تربچه که به رنگهای مختلف قرمز و وصورتی و بصورت های دراز و گرد وجود دارد.
تربچه دارای کمی مواد قندی،نشاسته، مواد چرب، اسید فسفریک، هیدروکربنه و مواد ازته و مقدار مناسبی ویتامین B و کاروتن است.
این گیاه سرشار از مواد مغذی است که از بدن در برابر عفونتها محافظت میکند. سیستم هاضمه را بهبود میبخشد. همچنین برای سلامت کلیه و کیسه صفرا مفید است و قرار دادن آب آن روی صورت باعث شادابی پوست میشود.
برخی آنزیمها و فیتونیوترینتهای موجود در ترب قرمز مانع از جهش یافتن سلولهای سرطانی میشود. همچنین تب را کاهش میدهد.
گرفتگی سیستم تنفسی از جمله بینی، گلو و ریه را بر اثر سرماخوردگی، عفونت، حساسیت و… برطرف میکند. ترب، اشتها را باز میکند، دهان را خوشبو میسازد، مسهل است، سوخت و ساز بدن را تنظیم میکند، عملکرد گردش خون را بهبود میبخشد، سردرد را برطرف میکند، گلودرد و سیاه سرفه را تسکین میدهد. تربچه خاصیت ضد سرطان دارد و مدت مدیدی است که از این سبزی برای درمان اختلالات کبدی استفاده میشود. از تربچه برای دفع سنگهای کلیوی استفاده میشود و برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است.
آب تربچه اگر به طور عادی مصرف شود، خاصیت پاککنندگی و نرمسازی بدن بخصوص در مخاطهای بینی، سلولها، مجاری معده، کیسه صفرا، کبد، رودهها، کلیه و ریهها را دارد و برای معالجه روماتیسم موثر است. همچنین آب برگ تربچه برای تقویت چشم مفید است و ترب سیاه، یرقان را درمان میکند.
ژانویه 28, 2021
نوامبر 26, 2019
جولای 20, 2019
ما را دنبال کنید