دسته بندی : مقالات
بیماری همه گیر ویروس کووید-۱۹ به سرعت سیستم مراقبت های بهداشتی ایران رو متحول کرد. جایگزینی نسخه الکترونیکی به جای دفترچه های بیمه یکی از محرک های اصلی این تغییر بود. خدمات نسخه نویسی الکترونیکی به پزشکان کمک میکنه که با مدیریت نسخه های قبلی، داروهای کنترل شده ای رو برای بیماران تجویز کنن. در این مقاله روش های ارسال نسخه به تأمین اجتماعی به همراه آموزش تصویری خواهیم داشت.
داروها برای تسکین درد در نظر گرفته شدن. اما در صورت استفاده نادرست میتونن آسیب جدی به همراه داشته باشن. با درک این تناقض، قانون ایجاب میکنه که بسیاری از داروها فقط با نسخه پزشک مجاز به تجویز هستن. اما باز هم ممکنه بیماران در معرض انتخاب نادرست دارو قرار بگیرن. استفاده از فناوری جدیدی به نام نسخه الکترونیکی این پتانسیل رو داره که خطاهای دارویی رو به میزان قابل توجهی کاهش بده و کارایی مراقبت های بهداشتی رو بهبود ببخشه.
به لطف نسخه الکترونیکی یکپارچه سازمان تأمین اجتماعی، پزشکان میتونن به نسخه و تاریخچه دارو در محل مراقبت و در زمان واقعی دسترسی داشته باشن. یک سیستم نسخه نویسی الکترونیکی به عنوان یک کتاب راهنمای دارو برای پزشکان عمل میکنه و به پزشکان اجازه میده به جای استفاده از یادداشتهای دستنویس یا دفترچه های بیمه، نسخهها رو بهصورت الکترونیکی در سایت تأمین اجتماعی ثبت کنن. در یه جمع بندی با کمک نسخه الکترونیکی، پزشکان میتونن:
• داروها رو مدیریت کنن
• پذیریش مجدد بیمار رو کاهش بدن
• به تاریخچه داروهای بیمار دسترسی داشته باشن
• به داروخانه یا سایر سایتهای توزیع دارو متصل بشن
• دوره نسخه در بازه زمانی خاص برای بیمار تکرار کنن
• نسخههایی رو برای بیماران به طور جداگانه ایجاد و دوباره پر کنن
• به سیستم پرونده الکترونیک پزشکی (EMR) دسترسی داشه باشن.
• احتمال خطاهای احتمالی مثل واکنش های آلرژیک رو کاهش بدن
• برای دستیابی به نتایج درمانی مثبت (مانند فشار خون، سطح کلسترول)، تجویز همزمان دارو داشته باشن
• نسخه از طریق الکترونیکی امضا و به طور مستقیم برای داروخانه بفرستن.
با داشتن نرم افزار مطب شما میتوانید از مزایای گفته شده در بالا بهره مند شوید و کار هاتون رو سریع تر و دقیق جلو ببرین.
ارسال نسخه به تأمین اجتماعی از طریق ۴ بخش دارو، پاراکلینیک، ویزیت و خدمات صورت میگیره. در ادامه به جزئیات بیشتری از ارسال نسخه به تأمین اجتماعی رو خواهیم داشت.
مرحله ۱: برای ارسال نسخه به تأمین اجتماعی بایستی حساب کاربری شما به عنوان پزشک فعال باشه. اطلاع رسانی در این خصوص از سمت سازمان تأمین اجتماعی به صورت یک پیامک برای شما ارسال میشه.
مرحله ۲: وارد مرورگر کروم و فایرفاکس میشید. در قسمت کادر جستجو سایت تأمین اجتماعی به نشانی ep.tamin تایپ کنید.
مرحله ۳: در این قسمت نام کاربری و گذر واژه و تصوی امینیتی رو وارد کنید. توجه داشته باشید که نام کاربری، کدملی شماست و گذرواژه هم در زمان ثبت نام پزشکی انتخاب کرده بودید.
مرحله ۴: وارد صفحه سازمان تأمین اجتماعی با نام خودتون که در بالا سمت چپ نشون داده شده، میشید.
مرحله ۵: برای ارسال نسخه به تأمین اجتماعی در قسمت منوی سمت راست روی بخش ثبت نسخه کلیک کنید.
مرحله ۶: صفحه ای دارای بخش های نام و نام خانوادگی بیمار، تاریخ تولد، تاریخ نسخه نوشته شده، شماره پرونده ( اگه بیمار جزء موارد خاص باشه) و نوع نسخه رو مشاهده میکنید. در این بخش برای ارسال نسخه به تأمین اجتماعی، لازمه که کدملی بیمار رو داشته باشید.
مرحله ۷: اگه بیمار تحت پوشش بیمه سازمان تأمین اجتماعی باشه، تمام اطلاعات در سایت نشون داده میشه. اما اگه بیمار تحت پوشش بیمه نباشه، شما میتونید در سامانه نسخه رو به صورت آزاد ثبت کنید.
مرحله ۸: ضروریه که شماره موبایل بیمار رو هم وارد سامانه کنید. اگه قبلا برای بیمار ارسال نسخه به تأمین اجتماعی صورت گرفته، شماره موبایل به طور خودکار در داخل کادر نمایش داده میشه.
مرحله ۹: درقسمت سوابق بیمه، تمامی نسخه های بیمار قابل مشاهده هست.
مرحله ۱۰ : در صورتی که بیمار قبلا دارای آلرژی بوده، توسط پزشک ثبت شده. اگه لازمه که مورد دیگه هم اضافه بشه، در کادر شرح حساسیت تایپ کنید.
مرحله ۱۱: برای ارسال نسخه به تأمین اجتماعی، باید در بخش نوع نسخه کلیک کنید و یکی از گزینه های دارو، پاراکلینک، ویزیت، ویزیت و خدمات، خدمات رو انتخاب کنید.
مرحله ۱۲: در صورتی که بیمار نیاز به تشخیص اولیه داره، کادر مربوط به تشخیص اولیه رو پر کنید.
مرحله ۱۳: در این مرحله وارد ثبت دارو برای برای ارسال نسخه به تأمین اجتماعی میشید. نام دارو رو سرچ کنید. این سرچ به صورت نام کامل دارو، چند کلمه اول دارو و یا حتی کد دارو امکان پذیر است.
مرحله ۱۴: در صورتی که شما دنبال یه دارویی با برند خاص میگردید، گزینه برند رو بزنید. در این صورت یه لیستی از دارو با برندهای مختلف به شما نمایش داده میشه.
مرحله ۱۵: در صفحه یه ستاره زرد رنگ میبینید که با کلیک کردن روی آن، لیستی از داروهایی که بیشتر برای بیماران استفاده کردید، نشون میده. شما میتونید برای صرفه جویی در وقت از این قسمت استفاده کنید.
مرحله ۱۶: کادر مربوط به تعداد دارو ، زمان مصرف و مقادیرمصرف هم پرکنید. بخش زمان مصرف و مقادیر دارو از قبل در خود سامانه تعریف شده، فقط کافیه گزینه موردنظر رو انتخاب کنید.
مرحله ۱۷: در صورتی که دستورات خاصی برای بیمار داشته باشید، در قسمت دستورات متفرقه تایپ کنید.
مرحله ۱۸: اگه لازم هست که نسخه برای بیمار به صورت ماهانه و یا مدت زمان خاص تکرار بشه، کادر دوره تکرار شود هم پر کنید که نیازی به مراجعه بیمار به شما نباشه.
مرحله ۱۹: با کلیک کردن بر روی درج در لیست دو گزینه نشون داده میشه: اول داروهای بیمه ای با معادل ژنریک، دومیش داروهای غیر بیمه ای. با کلیک کردن بر وی یکی از این دو گزینه داروهای انتخاب شده وارد لیست مربوطه میشه. در نهایت گزینه ذخیره و ارسال رو انتخاب کنید.
مرحله ۲۰: در پایین صفحه بخش نسخه پر استفاده با رنگ قرمز فعال میشه. یعنی نسخه ای که شما به دفعات خیلی زیاد برای سایر بیماران تجویز کردید. برای ارسال نسخه به تأمین اجتماعی در صورتی که قصد دارید از داروهای تکراری تجویز کنید، با کلیک کردن روی گزینه نسخه پر استفاده شرح نسخه رو تایپ و سپس ذخیره کنید.
مرحله ۲۲: پایین صفحه بخش چاپ نسخه وجود داره که با زدن بر روی آن، صفحه ای برای چاپ باز میشه. برای چاپ گواهی پزشکی خودتون، علت بیماری و تاریخ رو وارد کنید و سپس بعد از ذخیره کردن چاپ کنید. سایر گزینه های چاپ هم، مثل چاپ گواهی بیمه تکمیلی و معرفی نامه به پزشک و بیمارستان لازم به وارد کردن هیچ گونه اطلاعات نیست. به صورت الکترونیکی در سایت موجود هست.
مرحله ۲۳: اگه لازم باشه برای همون بیمار نسخه جدیدی معرفی کنید، روی دکمه تجویز دیگر کلیک کنید. بعد از ثبت کردن داروها، سیستم به طور مستقیم به داروخانه متصل میشه.
مرحله ۲۴: ارسال نسخه به تأمین اجتماعی برای بیمار جدید، روی گزینه نسخه برای بیمار جدید کلیک کنید.
مرحله ۲۵: برای بیمار جدید در صورتی که قصد دارید از داروهایی که از قبل برای بیماران تجویز کردید، استفاده کنید، روی گزینه نسخه پر استفاده کلیک کنید. یه لیستی از نام نسخه ها رو مشاهده میکنید. با انتخاب هر نسخه، در بخش پایین صفحه ثبت میشه که میتونید به راحتی ویرایش و حذف کنید.
ارسال نسخه به تأمین اجتماعی از بخش پاراکلینیک
ارسال نسخه به تأمین اجتماعی از بخش پاراکلینیک یکی از ۵ روش کاربردی برای مدیریت حرفه ای کلینیک میباشد، که به شما کمک میکند راحتتر کار هارو پیش ببرید.
مرحله ۱: برای ارسال نسخه به تأمین اجتماعی از این بخش لازمه که وارد صفحه سازمان با نام خودتون بشید. با کلیک کردن روی گزینه نوع نسخه، بخش پاراکلینیک رو انتخاب کنید.
مرحله ۳: در این صفحه کادر نوع خدمت، عنوان خدمت، گروه آزمایش، تاریخ مؤثر انجام رو مشاهده میکنید. بعد از پر کردن هر کدوم از این کادرها، گزینه درج از کادر رو بزنید و سپس ذخیره و ارسال کنید. در این سامانه تمام کادرها انتخابی هستن و لازم نیست چیزی تایپ کنید.
مرحله ۴: مثل بخش ارسال نسخه به تأمین اجتماعی از بخش دارو، اگه قصد دارید دارو های تکراری به بیمار تجویز کنید، با کلیک کردن روی گزینه نسخه پراستفاده، شرح نسخه رو تایپ و سپس ذخیره کنید.
ارسال نسخه به تأمین اجتماعی از بخش ویزیت
در این قست از سامانه هیچ گونه تجویز دارو و یا خدمات انجام نمیشه. فقط ویزیت بیمار صورت میگیره. از بخش نوع نسخه، روی ویزیت کلیک کنید. در قسمت توضیحات تکمیلی پزشک، اطلاعات و توضیحات لازم رو گزارش کنید.
ارسال نسخه به تأمین اجتماعی از بخش خدمات
در صورتی که بیمار نیاز به خدمات از سوی شما داشته باشه، این بخش رو انتخاب میکنید. با کلیک کردن روی نوع نسخه، وارد بخش خدمات میشید. عنوان خدمات رو مشخص کنید و سپس روی گزینه درج در لیست کلیک کنید. بعد از تایپ خدمات مورد نظر، ذخیره و ارسال رو میزنید.
اگه میخوایید بعد از ثبت هر نسخه پیامک برای شما ارسال بشه، روی تنظیمات کاربر که در قسمت سمت چپ بالای صفحه هست، کلیک کنید. گزینه “پس از ثبت نسخه پیامک ارسال شود” رو کیلک کنید. در پایان کار، گزینه خروج رو بزنید.
اشتباه خوندن نسخه های دستی یکی از دلایل اصلی اشتباهات در بین پزشکان و بیماران است. در بیشتر موارد، به دلیل دست خط ناخوانا رخ میده که منجر به انواع مختلف خطا، از جمله دفعات اشتباه یا مدت زمان مصرف داروها میشه. در مقایسه با نسخه های کاغذی، نسخه های الکترونیکی از نظر دوز و درمان به طور استثنایی بدون عارضه و واضح هستن.
نسخه الکترونیکی میتونه به پزشکان کمک کنه تا مطمئن بشن که بیماران اطلاعات دقیقی در مورد نحوه و زمان مصرف داروی تجویز شده و عوارض جانبی احتمالی آن دارن. برای بیماران، نسخه های الکترونیکی دارای مزایایی از جمله:
• نیازی به نگهداری اسناد کاغذی نیست
• خطاهای مرتبط با دارو کمتر میشه
• بیمار به مصرف دارو ها پایبند میشه
• بیمار به راحتی میتونه نسخه رو بخونه
• هزینه و زمان صرف شده کاهش پیدا میکنه
• احتمال گم کردن نسخه کاغذی وجود نداره
• امکان سوء استفاده از نسخه ها وجود نداره
• امکان دریافت خدمات بیشتر از پزشک وجود داره
در حال حاضر بیمار میتونه به نسخه آنلاین از ۳ طریق دسترسی داشته باشه:
۱) خود بیمار با ورود به سایت تأمین اجتماعی، از قسمت نسخ الکترونیکی من، میتونه نسخه الکترونیکی رو مشاهده و چاپ کنه.
۲) پزشک فرایند ارسال نسخه به تأمین اجتماعی رو انجام میده میتونه بعد از ثبت نسخه، گزینه چاپ رو کلیک کنه و نسخه پرینت شده هم به بیمار تحویل بده.
۳) تمام مراکز درمانی اجازه دارن تا از طریق سایت تأمین اجتماعی، به اطلاعات پرونده سلامت بیمار دسترسی داشته باشن و آنها رو پرینت بگیرن.
نسخه های الکترونیکی خیلی ایمن تر از دفترچه های کاغذی هستن. امکان دست کاری کردن و یا تغییر نسخه وجود نداره. نسخه ها به طور مستقیم توسط پزشک در سایت ثبت میشن و بعد به سیستم داروخانه منتقل میشه. بیمار تنها با کدملی میتونه نسخه تجویز شده رو مشاهده کنه و یا برای کارهای بیمه تکمیلی نسخه رو پرینت بگیره. مراحل مشاهده نسخه در سایت به این صورت هست که با مرورگر کروم و یا فایرفاکس، سایت تأمین اجتماعی رو جستجو کنید. بعد از وارد شدن به صفحه سایت، بخش ورود به سامانه رو کلیک کنید.
برای پیگیری نسخه از این طریق باید قبلا در سامانه تأمین اجتماعی ثبت نام شده باشید. وارد بخش بیمه شدگان، خدمات سلامت الکترونیک وسپس نسخ الکترونیک من بشید. در این صفحه تمام نسخه های شما قابل مشاهده است. حتی میتونید با انتخاب نوع نسخه و تاریخ، زودتر به نسخه موردنظرتون دست پیدا کنید. اگر سایت تأمین اجتماعی اختلال داشت و نتونستید وارد سایت بشید، هیچ مشکلی نیست. تمام مراکز خدمات درمانی و تأمین اجتماعی با دریافت کد ملی شما میتونن نسخه چاپ شده رو به شما بدن.
در این مقاله روش های ارسال نسخه به تأمین اجتماعی توسط پزشک و چگونگی مشاهده نسخه توسط بیمار رو آموزش دادیم. خدمات نسخهنویسی الکترونیکی به پزشکان کمک میکنه که با مدیریت درست داروهای تجویز شده، سلامت بیمار رو به حداکثر برسونن. همچنین این نسخه ها به تفسیر بسیار کمتری از طرف داروساز نیاز دارن. که این میتونه تا حد زیادی خطاهای دارویی رو کاهش بده.
18 می 2016
28 ژانویه 2021
18 سپتامبر 2019
ما را دنبال کنید